Tik om te zoeken

Seks sells in nieuwe Nederlandse Netflix-serie

Video

Seks sells in nieuwe Nederlandse Netflix-serie

Netflix brengt vanaf 8 april de nieuwe Nederlandse drama-comedyserie Dirty Lines. De zesdelige serie gaat over de opkomst van de sekslijnen in Amsterdam in de jaren ‘80 en het vrije leven vol drugs, seks en muziek.

Dirty Lines begint in 1987 in Amsterdam, een tijd waarin de Nederlandse samenleving snel veranderde. Psychologiestudente Marly Salomon (Joy Delima) start met een bijbaantje bij het gloednieuwe bedrijf Teledutch. Het telecombedrijf, opgericht door de broers Frank (Minne Koole) en Ramon Stigter (Chris Peters), is Europa’s eerste onderneming in sekslijnen. In korte tijd verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in de wilde en snelle transformatie.

Amsterdam werd het epicentrum van een culturele revolutie waarin housemuziek en de nieuwe liefdesdrug XTC werden geïntroduceerd en de RoXY hoogtijdagen beleefde. De sekslijnen boden een nieuwe manier om anoniem seks te ervaren, waardoor niet alleen de moraal van de consumenten, maar vooral dat van hun bedenkers voorgoed veranderde.

Bekijk hieronder de trailer.