Tik om te zoeken

Samenwerking Viaplay en PDC voor Viaplay Dutch Darts Masters 2022

Backstage

Samenwerking Viaplay en PDC voor Viaplay Dutch Darts Masters 2022

Dutch Darts Masters - Viaplay - PDC

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2022 organiseren Viaplay en de Professional Darts Corporation (PDC) de Viaplay Dutch Darts Masters. In Amsterdam verschijnen onder meer de nummer 1 van de wereld Peter ‘Snakebite’ Wright en drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen aan de oche. De Ziggo Dome biedt tijdens het toernooi plaats aan 17.000 toeschouwers. Alle actie is daarnaast live te volgen op Viaplay in Nederland en negen andere Europese landen.

PDC World Series of Darts

De Viaplay Dutch Darts Masters maakt deel uit van de PDC World Series of Darts. De absolute wereldtop neemt het in een knock-out format op tegen de acht best geklasseerde Nederlandse spelers van de wereldranglijst. Naast de regerend wereldkampioen Peter Wright en Michael van Gerwen betreden onder meer Gerwyn Price, Dimitri van den Bergh, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode het podium. De kaartverkoop voor het evenement gaat vandaag van start via ticketmaster.nl.

Ziggo Dome

Peter Nørrelund, Chief Sports Officer van de Viaplay Group: “We zijn trots op het feit dat wij in het thuisland van legendes als Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, onze abonnees kunnen trakteren op zoveel mooie dartswedstrijden. Darts is een belangrijk onderdeel van ons lokale sportaanbod en samen met de PDC zetten we ons de aankomende jaren in om zoveel mogelijk dartfans te bereiken. De Viaplay Dutch Darts Masters is de volgende stap en wordt een fantastisch feest voor de fans in de zaal en de kijkers thuis.”

Matthew Porter, CEO, PDC: “Het is geweldig dat we samen met Viaplay dit evenement kunnen organiseren in de Ziggo Dome. We weten dat het Nederlandse publiek in de ban is van darts en wij kunnen niet wachten om samen met de duizenden fans te genieten van de supersterren van deze sport.”