Tik om te zoeken

Ruim 1,2 miljoen livestreams voor The Streamers

Video

Ruim 1,2 miljoen livestreams voor The Streamers

Meer dan 1,2 miljoen mensen uit 82 verschillende landen zagen zaterdagavond het eerste concert van The Streamers, dat in een livestream werd uitgezonden vanuit theater Carré in Amsterdam.

The Streamers is een gelegenheidsband op initiatief van Guus Meeuwis en Kraantje Pappie met medewerking van verschillende collega’s, onder wie Maan, Thomas Acda, Nick en Simon, Danny Vera, Bilal Wahib en Typhoon. De livestream was gratis toegankelijk voor geïnteresseerden.

Er keken vooral fans uit Nederland en België, maar de stream werd ook opgevraagd in India, Zuid-Korea, Amerika en Australië.

Oer-Hollands feestje

Mede-organisator Machiel Hofman: ‘Dat zijn dan natuurlijk expats, maar die hebben in deze tijd ook wel zin in een oer-Hollands feestje, net als de mensen in Nederland en de artiesten zelf’. Guus Meeuwis: ‘Wij konden nog uren door. We zijn voorlopig nog lang niet op.’

De organisatie kreeg op de grote avond ook te maken met een lichte tegenslag, toen kijkers met een Android-apparaat problemen ervoeren met de livestream. ‘Maar dat was vrij snel verholpen tijdens het voorprogramma’, aldus Hofman. ‘Dat is ook de reden dat we zo’n voorprogramma hebben. Je moet het vergelijken met een echte concertzaal, daar kan ook niet iedereen tegelijk naar binnen. Dat kost tijd.’

Duet Vivo per lei nu ook op YouTube

Vooral het duet Vivo per lei van Nick Schilder en Maan maakte veel indruk bij de kijkers, afgaande op de reacties op sociale media. Kijk hieronder het duet terug.

Bron: Nu.nl / ANP