Tik om te zoeken

Riverside.fm nu ook beschikbaar op iOS app in 4K video

Technologie

Riverside.fm nu ook beschikbaar op iOS app in 4K video

Riverside.fm, de tool om podcasts en video-interviews in studiokwaliteit via een browser te streamen, lanceert een iOS-app met 4K-videoresolutie. 

Riverside is in 2019 ontwikkeld door de broers Nadav en Gideon Keyson en stelt gebruikers in staat om zelfs met een instabiele internetverbinding podcasts en video’s aan te bieden in hoge kwaliteit. Begonnen in Amsterdam, zet het bedrijf de activiteiten nu voort vanuit Tel Aviv.

Verbetering van materiaal tot studiokwaliteit

Riverside.fm stuurt audio- en video-sessies tijdens het opnemen door naar een centrale serveropslag. Het materiaal wordt hierbij direct verbeterd tot studiokwaliteit. Haperende verbindingen zijn geen bezwaar en worden automatisch gecorrigeerd. Ook de host van de sessie kan tijdens het opnemen invloed uitoefenen op bijvoorbeeld mute, screensharing of het toelaten van nieuwe deelnemers.

Maximaal 8 gebruikers tegelijk

De bètaversie van de nu uitgebrachte iOS-app kan ook sessies opnemen vanaf iPhones: “Iedereen met een iPhone heeft een geweldige camera onder handbereik. Voor wie over een iPhone met 4K video beschikt, is het niet langer nodig om dure apparatuur te gebruiken”, aldus Riverside. Met de app kunnen maximaal 8 gebruikers tegelijk deelnemen aan een stream.

Bekijk hieronder Riverside.fm werkt, met daaronder een promo van de iOS-app: