Tik om te zoeken

Radio 538 populairste online livestreamer

Audio

Radio 538 populairste online livestreamer

Radio 538 is opnieuw het populairste online live radiostation. De stream werd in maart ruim 2,2 miljoen keer gestart. Dat blijkt uit NLO Streaming Audio Standaard. 

Sinds vorige maand brengt NLO de online audiobeluistering in kaart, zodat voor alle zenders vergelijkbare cijfers gerapporteerd worden. NLO werkt daarvoor samen met Triton Digital, die via een streaming meetservice de industriestandaard biedt voor gevalideerde online audiodata.

NPO Radio 2 volgt op een tweede plaats met ruim 1,8 miljoen streamstarts, met vlak daarachter Qmusic. Radio 10, Sky Radio en NPO Radio 1 hadden alle drie ook boven de miljoen streamstarts in maart. In het gemiddeld aantal actieve streams (GAAS) staat Radio 538 (Talpa Network) ook op 1.

Vorige maand stond bij de eerste meting Radio 538 ook bovenaan. Themazenders als Radio 10 60’s & 70’s hits en Qmusic Non-Stop worden eveneens populairder.

De cijfers zijn gebaseerd op het weekgemiddelde van maandag 00:00 uur tot zondag 24:00 uur. Voor alle cijfers geldt dat het gemiddelden per week zijn in de maand maart.

Marc Adriani, directeur Radio Talpa Network, constateert dat het afgelopen jaar de luisterplaats van veel luisteraars is verplaatst van de auto naar huis. ‘Dat heeft gezorgd voor een verschuiving in de markt.’

Bron: NLO