Tik om te zoeken

Premier League in Nederland voortaan bij Viaplay

Video

Premier League in Nederland voortaan bij Viaplay

De Scandinavische Nordic Entertainment Group (NENT) heeft de rechten gekocht om de Engelse Premier League in Nederland uit te zenden. Hiermee raakt Ziggo de rechten kwijt. Vanaf volgend jaar is de competitie zes jaar lang te zien via NENT-streamingdienst Viaplay.

Elk seizoen zendt Viaplay 380 Engelse wedstrijden live uit, met clubs als Manchester United, Liverpool, Arsenal, Manchester City, Tottenham Hotspur en Chelsea. De deal geldt ook voor Polen en de Baltische Staten. Viaplay zendt de Premier League nu al uit in Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland.

“Kroonjuweel onder de sportrechten”

Anders Jensen, ceo van de NENT Group: “Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Viaplay. De Premier League is zonder twijfel het kroonjuweel onder de sportrechten, en we kijken ernaar uit om ons lange-termijn partnerschap uit te breiden met deze baanbrekende overeenkomst naar negen landen.”

Paul Molnar, Media Officer van de Premier League: “Wij zijn verheugd om de samenwerking met NENT Group uit te breiden met nog eens vijf gebieden voor de komende zes seizoenen. NENT Group heeft een uitstekende dekking en – met alle 380 wedstrijden live beschikbaar – zullen er meer mogelijkheden voor fans zijn om hun team te volgen.”