Tik om te zoeken

Podcasting meest populair in Nederland

Podcast

Podcasting meest populair in Nederland

Met gemiddeld 143 minuten per week luisteren Nederlanders het langst naar podcasts. De populairste categorie in Europa is Maatschappij en Cultuur. Audiostreamer Deezer berekende dat 13% van alle streams in dit genre valt. 

Volgens Deezer lijkt het er op dat 2021 het jaar van ‘leren en groeien’ wordt, onder meer omdat het genre Onderwijs aan een opmars bezig is en voor het eerst in de wereldwijde top-5 staat. Een jaar geleden waren de luisteraars nog op zoek naar iets lichters; Comedy was toen de meest gestreamde categorie.

Duitsers op tweede plaats

Ook in Nederland en België zijn podcasts over maatschappij en cultuur favoriet. Van alle Deezer-podcastgebruikers luisteren Nederlanders met wekelijks 2 uur en 43 minuten het langst, direct gevolgd door Duitsers met 139 minuten. Belgen klokken 119 minuten per week. Aan de andere kant van de wereld lijkt het erop dat Amerikaanse fans het minst naar podcasts luisteren, met een gemiddelde van 60 minuten per persoon per week. Ook in het Midden Oosten en Noord-Afrika is podcasting nog niet zo populair: slechts 38% van de Deezer-podcastgebruikers luistert gedurende 30 minuten of meer per week naar een podcast.

Bron: Deezer