Tik om te zoeken

PDC Darts ook naar Viaplay

Video

PDC Darts ook naar Viaplay

Na de Formule 1 en de Duitse Bundesliga, koopt De Nordic Entertainment Group (NENT) ook de uitzendrechten van PDC Darts. Het Zweedse bedrijf brengt de competities met o.a. Michael van Gerwen (foto) vanaf begin 2022 onder bij Viaplay. 

Tot nu toe worden de PDC-wedstrijden in Nederland uitgezonden door RTL7. De deal met de Professional Darts Corporation geldt voor de komende vijf jaar en maakt van Viaplay de exclusieve Nederlandse thuisbasis van ’s werelds bekendste dartstoernooien, waaronder de World Darts Championship, Premier League Darts, World Cup of Darts, World Matchplay, World Grand Prix, European Championship, Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals, in aanvulling op de World Series of Darts Finals.

Ook live dartsevenement in Nederland

De NENT Group en de PDC werken ook samen om een live dartsevenement in Nederland te ontwikkelen met de beste spelers ter wereld. Meer details worden binnenkort bekend gemaakt.

Drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen: “Er is zoveel dartstalent in Nederland en het is geweldig dat de fans vanaf begin volgend jaar PDC toernooien kunnen volgen via Viaplay. De samenwerking van de PDC met NENT Group blijft groeien en we kjken allemaal positief uit naar de toekomst met hen.”

Peter Nørrelund, NENT Group Chief Sports Officer: “We komen naar Nederland om een leider in streamingdiensten te worden. Dat betekent het veiligstellen van de meest relevante lokale sportrechten, naast het aanbieden van originele content met films en series. Topdarters als Michael van Gerwen, al zeven jaar op rij de nummer één van de wereld, en Raymond van Barneveld, beroemd om zijn vijf wereldtitels en zijn rivaliteit met Phil ‘The Power’ Taylor halverwege de jaren 2000, hebben een enorm Nederlands dartspubliek opgebouwd. Naast Formule 1 en Bundesliga, blijft Viaplay de koers volgen om de beste premium sporten in Nederland bij de kijker te brengen.”

Foto: Lawrence Lustig