Tik om te zoeken

Nu ook Vlaamse zenders bij NLZIET

Video

Nu ook Vlaamse zenders bij NLZIET

Streamingdienst NLZIET heeft ook de Vlaamse zenders Eén, Canvas en Ketnet toegevoegd aan het zenderaanbod. Het totale pakket bestaat nu uit 37 live zenders. Via replay tv is het tv-aanbod op Eén, Canvas en Ketnet ook direct terug te kijken.

Hartslag van de Vlaamse samenleving

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populair in Vlaanderen. Eén zegt de hartslag van de Vlaamse samenleving te voelen en te voeden door mediagebruikers te benaderen vanuit maatschappelijke betrokkenheid. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport. Eén brengt gesmaakte programma’s als Taboe, Down the road en i, naast topfictie als Lost Luggage en Undercover.

Verdieping

Canvas is het tweede tv-net van de Vlaamse publieke omroep VRT. Het brengt programma’s voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en wil worden uitgedaagd met nieuwe inzichten. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport. Canvas brengt programma’s als Terzake, De Afspraak en De Ideale Wereld.

Kinderaanbod

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Het brengt lokale content, interactie en beleving, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Het stimuleert de jonge kijkers om hun plek te vinden in de samenleving. Ketnet brengt programma’s als #LikeMe, Tik Tak, Bumba en Hoodie.

Niels Baas, directeur NLZIET: “Door de uitbreiding van de publieke televisiezenders van onze zuiderburen is het tv-aanbod op NLZIET nog completer. Met kwaliteitsprogramma’s zoals Dertigers, De Ideale Wereld en #LikeMe bieden we niet alleen extra kijkplezier voor mensen in de grenstreek, maar geheel Nederland.’

Lieven Vermaele, directeur Partnerships en operations van de VRT: “Het is met veel plezier dat we bij de VRT deze samenwerking met NLZIET aangaan. We streven de hoogste kwaliteit met ons aanbod na. Daarom delen we het als publieke omroep graag op zo veel mogelijk platformen. De interesse van NLZIET benadrukt de waardering van onze Noorderburen voor ons VRT-aanbod. Dat VRT hier mee haar schouders kan zetten onder het initiatief van collega omroepen, is natuurlijk mooi meegenomen.”