Tik om te zoeken

NPO Luister mag doorgaan als audioplatform van publieke omroep

Audio en podcasting

NPO Luister mag doorgaan als audioplatform van publieke omroep

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) mag NPO Luister verder uitbouwen. De app was al enige tijd beschikbaar als experiment en krijgt nu van staatssecretaris Uslu groen licht om door te gaan als het audioplatform van de publieke omroep, met alle podcasts en live NPO-radiozenders overzichtelijk op één plek.

NPO-bestuurslid Martijn van Dam: “Podcasts worden alsmaar populairder en de publieke omroep is verreweg de grootste aanbieder. Daarom is dit goed nieuws voor alle liefhebbers en iedereen die nieuwsgierig is naar podcasts. Je vindt bij NPO Luister makkelijk je favorieten en ontdekt snel nieuwe titels. De NPO kan nu weer een stap maken om nog meer digitaal te worden.”

Het audio-aanbod op NPO Luister is voor alle leeftijden: van nieuws, actualiteiten en opinie tot amusement, levensbeschouwing en human interest. Ook zijn er podcasts te vinden over kunst en expressie, muziek, drama, kennis, educatie en sport. Van interviews en documentaires tot hoorspelen en speciale producties voor kinderen. En op termijn worden gebruikers van de app dankzij publieke aanbevelingen persoonlijk gegidst door het enorme aanbod.

De publieke omroepen mogen dankzij het besluit van de staatssecretaris nu ook aan de slag met specifiek voor NPO Luister gemaakte podcasts. NPO Luister biedt naast podcasts ook alle livestreams van de bekende radiozenders van de publieke omroep: NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO FunX, NPO Soul & Jazz, NPO SterrenNL en NPO KX.

Bron: NPO/BM