Tik om te zoeken

NPO FunX week lang in teken van Amsterdam Pride

Audio en podcasting

NPO FunX week lang in teken van Amsterdam Pride

Ter gelegenheid van de Amsterdam Pride besteedt NPO FunX van 30 juli tot en met 7 augustus via online, radio en sociale kanalen extra aandacht aan verhalen van de LHBTQIA+-gemeenschap.

Luisteraars delen hun leukste Pride-ervaringen, er wordt gesproken over hoe je als niet LHBTQIA+-er een goede bondgenoot kunt zijn van de gemeenschap en er komen portretten van personen uit de queer-gemeenschap voorbij.

Ook is er aandacht voor verhalen van mensen die voorheen homofobe gedachtes hadden, maar nu wel openstaan voor de LHBTQIA+-gemeenschap.

Portret Dinesh

In ochtendshow Start, op de website en op socials van FunX staat een portret van de 27-jarige Dinesh centraal. Hij groeide op in Rotterdam-West waar hij de meeste normen en waarden van zijn vrienden op straat meekreeg. Zo leerde hij als kind om niet geassocieerd te willen worden met homoseksualiteit en sloot queer-jongeren buiten of schold ze uit omdat zijn vrienden dat ook deden.

Later kwam hij door zijn werk als producer vaker in contact met queer-personen. Hij maakte de nodige persoonlijke ontwikkeling mee om in te zien dat het niet oké is om mensen anders te behandelen vanwege hun geaardheid.

Pride Walk

In de middagshow spreken de dj’s met een jongere wiens familie de coming-out in eerste instantie niet accepteerde, maar later is bijgedraaid. Ook is FunX aanwezig tijdens de Pride Walk, waar naast een reportage ook portretten worden gemaakt van jongeren uit de queer-gemeenschap.