Tik om te zoeken

Noa Vahle en Anne-Greet Haars presenteren hockey bij Viaplay

Backstage

Noa Vahle en Anne-Greet Haars presenteren hockey bij Viaplay

Noa Vahle en Anne-Greet Haars nemen vanaf 3 september de presentatie van de Tulp Hoofdklasse Heren en Hoofdklasse Dames hockey voor hun rekening op Viaplay. Per speelronde zijn alle twaalf wedstrijden uit de genoemde hoofdklassen live te volgen op Viaplay.

Daarnaast blijven de vaste analisten Teun de Nooijer en Ellen Hoog actief. De Nooijer analyseert de Tulp Hoofdklasse Heren, terwijl Hoog dat doet over de Hoofdklasse Dames. Naast Vahle en Haars neemt ook Bart Nolles af en toe plaats achter de presentatiedesk bij de hockeywedstrijden.

Noa Vahle (links op de foto), die ook als verslaggever langs het veld staat bij de UEFA Europa League en UEFA Europa Conference League, is zaterdag 3 september te zien bij de start van de Tulp Hoofdklasse Heren. Kampioen Bloemendaal reist dan af naar Den Bosch voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. De uitzending begint om 16:00 uur.

“Hockey past in het plaatje”

“Het is prachtig dat Viaplay mij de gelegenheid biedt om meters te maken als presentatrice van het hockey”, aldus Noa Vahle. “Het is een mooie kans om me verder te ontwikkelen. Ik kijk er ook naar uit om naast voetbal een andere sport te presenteren. Hockey past precies in dat plaatje, aangezien ik het zelf twaalf jaar heb gedaan en het tot de A1 van Laren heb geschopt. Toen ik een jaar of 12, 13 was droomde ik van het Nederlandse hockeyteam. Dat is niet gelukt, maar ik vind het mooi om straks langs het veld te staan en hockey op het hoogste niveau met Viaplay naar een breder publiek te brengen.”

“Spannende nieuwe stap”

Op zondag 4 september presenteert Anne-Greet Haars. Op die dag is het de beurt aan de regerend kampioen van de Hoofdklasse Dames, Den Bosch. Zij betreden het veld van HGC in Wassenaar waar een Super Sunday op het programma staat, want ook de heren van HGC komen in actie en nemen het op tegen Kampong. De uitzending start met de dames om 12:15 uur, de heren spelen om 14:45 uur. “Ik heb vroeger wel voor de camera gestaan, maar dit is een spannende nieuwe stap voor me,” zegt Anne-Greet Haars. “Ik presenteer sinds ruim een jaar op de radio en heb mijn ambities voor presentatie op TV niet onder stoelen of banken gestoken. Hockey is daarbij een warm bad, aangezien ik het zelf heb gespeeld op het hoogste niveau in de jeugd. Het voelt nu al als een comfortabele en fijne omgeving om bij Viaplay hockey te presenteren.”