Tik om te zoeken

Nieuwe verkiezing Podcast Awards bij BNR Nieuwsradio

Audio en podcasting

Nieuwe verkiezing Podcast Awards bij BNR Nieuwsradio

De Dutch Podcast Awards begint aan een nieuwe ronde, een initiatief van BNR Nieuwsradio. Vanaf maandag 19 september kan iedereen zijn of haar favoriete podcasts nomineren via podcastawards.nl. De finale vindt plaats op 14 november in Hilversum.

Prestigieus

De Dutch Podcast Awards groeiden de afgelopen jaren uit tot de meest prestigieuze prijzen voor podcastmakers, aldus BNR. In 2020 werden nog 19.000 stemmen uitgebracht, bijna twee keer zoveel als het jaar ervoor. Het afgelopen jaar bereikte het aantal stemmen zelfs de grens van 80.000.

De verkiezing bestaat uit twee fases. Vanaf aanstaande maandag kunnen luisteraars én makers maximaal drie podcasts nomineren via de website podcastawards.nl. De podcasts met de meeste stemmen in hun categorie krijgen een officiële nominatie en dingen mee naar een award. Er zijn deze keer 13 categorieën en per categorie is plek voor 5 podcasts.

Publieksstem

Vervolgens kunnen podcastfans stemmen op een genomineerde podcast. Deze publieksstem telt voor 80% mee in de eindscore. De overige 20% wordt bepaald door een onafhankelijke vakjury, per categorie zijn dat twee personen. Dit zijn podcastmakers, mediadeskundigen en presentatoren.

Dit jaar worden 4 awards alleen door een jury bepaald. De criteria zijn beste sounddesign, beste artwork en beste langlopende podcast (vanaf 200 afleveringen). Tot slot is er nog de award voor beste podcast van Nederland. Deze award werd vorig jaar toegekend aan De Deventer Mediazaak.

Bron: BNR/BM