Tik om te zoeken

Nieuwe true crime-serie The Staircase op HBO Max en Streamz

Video

Nieuwe true crime-serie The Staircase op HBO Max en Streamz

De spraakmakende strafzaak rond Michael Peterson, eerder uitgewerkt in een documentairereeks, is nu in een true crime-serie  gedramatiseerd en te zien op HBO Max en Streamz.

Met in de hoofdrollen Colin Firth, Toni Collette, Juliette Binoche en Sophie Turner vertelt The Staircase het verhaal over misdaadschrijver Michael Peterson. Zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn nadat hij zijn vrouw Kathleen dood aantreft onderaan de trap. Michael wordt ervan beschuldigd haar te hebben vermoord en er begint een slepend strafproces.

In 2003 werd Peterson veroordeeld voor de moord op Kathleen. Hij zou haar hebben vermoord terwijl hij verklaart dat Kathleen van de trap moet zijn gevallen na het nuttigen van alcohol en valium. Acht jaar na zijn initiële veroordeling gaf hij toe dat het bewijs menigeen van zijn schuld zou overtuigen, maar hield vol onschuldig te zijn. Zijn straf werd hierop verminderd. Hij werd niet langer meer van moord verdacht, maar van doodslag en werd veroordeeld tot de reeds uitgezeten tijd. Daardoor kwam hij direct op vrije voeten.

HBO Max laat in de achtdelige serie een indrukwekkende rij acteurs opdraven. Naast Colin Firth (The King’s Speech) en Toni Collette (Hereditary) als het echtpaar Peterson zie je onder anderen Sophie Turner, Juliette Binoche, Rosemarie DeWitt, Parker Posey, Michael Stuhlbarg, Dane de Haan en Patrick Schwarzenegger. De miniserie is een dramatisering van de bekroonde true crime-documentaires van Jean-Xavier de Lestrade. Deze Franse regisseur maakte zijn eerste docu over de zaak-Peterson in 2004, gevolgd door een update in 2012.

The Staircase is vanaf 6 mei exclusief te zien op HBO Max, Streamz en Streamz+.

Bekijk hieronder de trailer: