Tik om te zoeken

Benja Bruijning en Abbey Hoes in serie Netflix over sekslijnen

Geen categorie

Benja Bruijning en Abbey Hoes in serie Netflix over sekslijnen

Benja Bruijning, Abbey Hoes en Charlie Chan Dagelet spelen de hoofdrollen in de nieuwe Netflix-serie Dirty Lines over de Nederlandse sekslijnen-business in de jaren tachtig. 

Andere rollen zijn voor Joy Delima, Minne Koole en Chris Peters. De opnamen voor de 6-delige serie zijn een paar weken geleden begonnen in Amsterdam. De plannen voor deze serie stonden vorig jaar al op de rol, maar door de coronapandemie kon producent Fiction Valley pas in mei dit jaar beginnen. De serie is ontwikkeld door Pieter Bart Korthuis en geregisseerd samen met Tomas Kaan en Anna van der Heide. Fiction Valley maakte eerder titels als Mocro Mafia, Dokter Tinus en Het A-woord.

Eerste erotische telefoonlijnen van Europa

Dirty Lines is gebaseerd op het boek 06-Cowboys van Fred Saueressig. Het vertelt het verhaal van de opkomst van telefonische sekslijnen eind jaren tachtig. In het Amsterdam van die tijd veranderde de Nederlandse samenleving snel. Psychologiestudente Marly Salomon neemt een bijbaantje bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch, een bedrijf opgericht door de twee broers Frank en Ramon Stigter, die de eerste erotische telefoonlijnen van Europa exploiteerden. Frank en Ramon worden van de ene dag op de andere rijk en Marly raakt ondergedompeld in deze wilde en snelle wereld.

Housemuziek en liefdesdrug XTC

Amsterdam werd het centrum van een culturele revolutie met een radicaal nieuwe muziekvorm house en de nieuwe liefdesdrug XTC. De erotische telefoonlijnen boden de mogelijkheid om anonieme seks op een nieuwe manier te beleven, waardoor de moraal van de consumenten veranderde, maar ook de mensen die het creëerden.

Uitdaging om de juiste straten en huizen te vinden

Bedenker en regisseur Pieter Bart Korthuis: “Amsterdam is nu een stuk moderner dan 30 jaar geleden, dus het is een hele uitdaging om de juiste straten en huizen te vinden die passen bij de look & feel van de jaren tachtig. Het is verbazingwekkend hoe onze creatieve teams erin geslaagd zijn om de stad die ik me uit mijn jeugd herinner, voor een deel opnieuw vorm te geven. Dirty Lines speelt zich af in een periode waarin Amsterdam op volle toeren aan het veranderen was. Voor mij persoonlijk was dit de tijd dat ik in de stad ging studeren. Tijdens de opnamen op de universiteit waande ik me als Marty MacFly in Back to the Future: ik reisde terug naar mijn eigen tijd als student. Het is fantastisch om de scènes tot leven te zien komen.”

Netflix brengt de serie uit in 2022.