Tik om te zoeken

Nieuwe online zender: 40 ROCK Radio

Audio

Nieuwe online zender: 40 ROCK Radio

Met de nieuwe onlinezender 40ROCK Radio pakt omroepveteraan Paul Weijenberg de draad op van het eerder dit jaar gestopte 40UP Radio. Het muziekstation richt zich op 40+ luisteraars met non-stop classic hits & albumtracks van oude, nieuwe en tijdloze artiesten. Het team en de financiers van 40ROCK Radio zijn dezelfde als die van 40UP Radio, wel is het muziekformat aangepast.

Paul Weijenberg was samen met producent Harry de Winter eerder verantwoordelijk voor de programmering van 40UP Radio, dat eind vorig jaar besloot een andere commerciële koers te varen.

Beste artiesten van afgelopen 50 jaar

Weijenberg: “Wij vinden rock een containerbegrip voor hedendaagse popmuziek, dus vanaf ongeveer 1960. Verwacht bij ons dus geen hardrock, maar ook geen house of dance. Wij programmeren een door de dag verlopend format met vooral prettig beluisterbare muziek van de beste artiesten van de afgelopen 50 jaar. Elk uur hoor je altijd een paar nummers die je mee kan zingen. De programmering begint ’s ochtends rustig en naarmate de dag vordert wordt het wat luider. In de avond is het wat rustiger en draaien we meer hedendaagse R&B en Nu Jazz. Op vrijdagmiddag en -avond proberen we weekend gevoel te laten horen, dat geldt ook voor de rest van het weekend.”

De gratis 40 ROCK Radio-player is te downloaden via Google Play en in de App Store. Ook is de stream te beluisteren via 40rockradio.nl en andere portals als JUKE, Sonos, RadioNED, RadioGator, RadioGuide.fm, AllRadio.nl en Online Radio Box.