Tik om te zoeken

Nieuwe online-radiozender voor kids van 4 tot 10 jaar

Audio

Nieuwe online-radiozender voor kids van 4 tot 10 jaar

Hallo Kids Radio is vanaf zaterdag 1 mei een nieuwe online-radiozender voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Initiatiefnemers zijn Mayoni Oosterhoff en Arnoud Schellenberg die eerder werkten voor Efteling Radio. 

De streamingzender brengt een mix van eigentijdse popmuziek en kidshits. Volgens de makers is interactie met de luisteraars ook een belangrijk element: entertainment en educatie trekken samen op, met bijvoorbeeld veel aandacht voor kinderboeken die door luisteraars onderling worden getipt.

DJ’s Mayoni Oosterhoff en Arnoud Schellenberg wonnen vorig jaar de Online Radio Award 2020 met Efteling Kids Radio, maar besloten kort geleden een eigen zender te starten. Arnoud: “Onze ambitie is om een relevant platform te worden voor deze specifieke doelgroep. Om ze te betoveren met het medium radio. Een sprong in het diepe, maar we gaan dit gewoon doen!”.

Uniek in Nederland en Vlaanderen

De DJ’s krijgen support van onder anderen consultant Daan van Leeuwen, voormalig programmadirecteur van Disney Channels Nederland en België. Van Leeuwen: “Audio is voor de ontwikkeling van het kind enorm belangrijk in deze leeftijdsgroep en het medium radio leent zich goed voor direct contact met de luisteraar. Ik ben onder de indruk geraakt van de betrokkenheid van deze makers bij de doelgroep en door de durf om te innoveren. Zo bedachten en lanceerden zij vorig jaar nog de allereerste ochtendshow speciaal voor kinderen. Toen ze mij vroegen of ik mee wilde helpen bij het opzetten van een nieuwe radiozender voor families met kinderen kon ik niets anders doen dan volmondig ‘ja’ zeggen. Hallokids Radio is echt uniek in Nederland en Vlaanderen”.

Ook DJ en podcastspecialist Sander de Heer adviseert in de ontwikkeling van dit project: “Kwalitatieve audiocontent is booming, kijk maar naar de podcastwereld. Het is mooi om te zien hoe Arnoud en Mayoni de taak op zich nemen om jonge kids weg te krijgen bij hun iPad-scherm en te prikkelen met een mix van entertainment en educatie”.

Hallo Kids Radio is te beluisteren via hallokidsradio.nl en hallokidsradio.be.