Tik om te zoeken

Nieuwe Nederlandse titels bij Amazon Prime Video

Video

Nieuwe Nederlandse titels bij Amazon Prime Video

Amazon Prime Video brengt in december vier nieuwe Nederlandse titels uit voor leden van Prime, met onder anderen Arjen Lubach, Henry van Loon en rapper Donnie. 

De zesdelige serie Comedy Club laat vanaf 3 december zien wat er gebeurt wanneer zes top-cabaretiers carte blanche krijgen om hun eigen comedyshow te maken, zonder enige restrictie. Populaire Nederlandse cabaretiers als Arjen Lubach, Guido Weijers, Ronald Goedemondt, Henry van Loon, Jandino en Roué Verveer geven hun grappigste, vreemdste en ongewone kijk op mens en maatschappij, steeds opgenomen op hun favoriete podium in Nederland.

YouTubers, rappers en influencers

In Donnie op de Monnie (scènefoto) loopt de rapper Donnie mee met mensen die – vaak al jong – een fortuin hebben vergaard dankzij hun ongewone talent en ondernemingslust. In dit openhartige programma dompelt Donnie zich onder in de levens van voetbalsterren, YouTubers, rappers, influencers, modellen, topondernemers, muzikanten en sociale stijgers om te kijken of het deze sterren echt alleen maar om het geld gaat – of misschien wel om iets heel anders. Terwijl Donnie zich verwondert over het luxeleven van zijn gastheren en gastvrouwen geniet hij volop van hun enorme villa’s, peperdure auto’s, juwelen, designer kleding, tripjes naar Dubai en het schijnbaar zorgeloze bestaan dat daar bij lijkt te horen. Donnie op de Monnie is vanaf 1 december beschikbaar.

Ondergrondse drugskartels

De vierdelige serie Over Grenzen onthult de sleutelrol die Nederland en België spelen in de wereldwijze drugsindustrie. De serie verkent de ondergrondse strijd tussen gespecialiseerde politie-eenheden en machtige ondergrondse drugskartels, en onderzoekt tot hoe ver deze bedrijfstak inmiddels is doorgedrongen in alle lagen van de maatschappij. Het gevecht dat de drugshandel levert om Europa binnen te dringen, dwars door de havens en grenzen van Nederland en België heen, wordt in wereldwijd perspectief geplaatst; het voert de kijker naar Mexico, Brazilië en Australië om te onderzoeken welke rol deze landen spelen in de productie- en distributieketen van drugs binnen de Benelux. De serie is vanaf 16 december te zien op Prime Video.

Liefde voor supercars

Dutch Wheels is een zesdelige realityserie over het Rotterdamse bedrijf Absolute Motors, het snelst groeiende autotuning-bedrijf van Europa. Teams van jonge toptalenten customizen de meest exclusieve auto’s ter wereld voor hun kleurrijke klanten, die elke dag eersteklas service eisen. In hoog tempo reist de camera de wereld over langs klanten als Rico Verhoeven, DJ R3HAB, Steven Bergwijn, Dionne Slagter, Justin Kluivert en Jessie Maya, die één ding gemeen hebben: een grote liefde voor supercars. De serie is vanaf 7 december exclusief te zien op Prime Video.

De vier nieuwe titels vormen de start van de Amazon-strategie om meer Nederlandse producties aan te bieden. Jacomien Nijhof, Head of Dutch Originals: “We zijn er op gericht om de broedplaats te zijn van lokaal talent en kunnen niet wachten om met de filmindustrie en partners samen te werken om de komende jaren onderscheidende, Nederlandse content van topniveau te brengen.”