Tik om te zoeken

Nieuwe documentaire Barack Obama bij Streamz

Video

Nieuwe documentaire Barack Obama bij Streamz

Vanaf 4 augustus brengt Streamz de nieuwe driedelige HBO-documentairereeks Obama: In Pursuit of a More Perfect Union over een president en zijn uitdagingen om te bouwen aan een inclusiever Amerika. Bekijk de eerste beelden op deze pagina.

Documentaire Obama StreamzDe documentairereeks is een reis door het leven en de carrière van de Amerikaanse president Barack Obama, van zijn jeugd tot zijn presidentschap in een land dat wordt verscheurd door ongelijkheid. De documentaire kijkt naar zijn vroege jeugd en het perspectief als zoon van een witte moeder van Kansas en een Afrikaanse vader, zijn spirituele vorming door een generatie van zwarte leiders en zijn hoop op een inclusiever Amerika. Aan de hand van het verhaal van één man die onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van het land, belooft de documentaire volgens de makers een denkoefening over de nationale identiteit van de VS in het verleden en het heden.

Studie van Obama’s persoonlijke en professionele leven

Regisseur en Emmy-winnaar Peter Kunhardt brengt met de beelden een uitgebreide studie van Barack Obama’s persoonlijke en professionele leven, en zoomt daarbij in op zijn weg van senator voor Illinois tot de 44ste president van Amerika. Archief-interviews en speeches uit Obama’s carrière brengen de inzichten in beeld van politieke deskundigen als Jelani Cobb, David Remnick, Cornel West, Sherrilyn Ifill, Al Sharpton en Jesse Jackson. Zij analyseren hoe ras en politiek met elkaar verstrengeld waren in aanloop naar de verkiezing van de eerste zwarte president van de Verenigde Staten van Amerika.

Het eerste deel verschijnt op 4 augustus op Streamz, het tweede en derde komen respectievelijk 5 en 6 augustus op het streamingplatform.

Kijk hieronder naar de eerste beelden: