Tik om te zoeken

Nieuwe awards voor online video

Backstage

Nieuwe awards voor online video

Nederland heeft er een onderscheiding bij: de #Video Awards, een vakprijs voor online- en on demand video. De jury mag prijzen uitdelen in 14 categorieën, waaronder beste Online Video en Beste Influencer Campagne.

De prijs is in het leven geroepen om aandacht te vestigen op mooie content die het afgelopen jaar online verscheen. Initiatienemer Romario van ’t Land van Hot Pepper bv: “Tijdens de pandemie is er veel meer behoefte aan content. Daardoor zien we dat nieuwe platformen, series en video’s als paddenstoelen uit de grond schieten. Daarom is het juist nu van belang om het diverse en dynamische online medialandschap met al haar facetten te vieren tijdens het #Video Awards gala.”

DPG Media heeft als hoofdsponsor het initiatief genomen voor de #Video Talent Award die zij toekennen aan het talent dat de meeste potentie in online video heeft laten zien. “De ambitie is dat er op de grootste nieuwsplatformen van Nederland als AD.nl en NU.nl altijd wat te kijken moet zijn. Wij zijn daarom op zoek naar vernieuwende video-ideeën die onze bezoekers in het hart raken en naar talent dat samen met ons wil groeien,” aldus Boudewijn Smals, Director Video bij DPG Media.

Inzenden van videocontent kan tot en met 19 november 2021 op deze site. Eind november worden de genomineerden bekend gemaakt en op 13 december is de uitreiking in De Duif in Amsterdam.