Tik om te zoeken

Nieuwe Apple TV 4K werkt samen met iPhone

Technologie

Nieuwe Apple TV 4K werkt samen met iPhone

De deze week geïntroduceerde nieuwe Apple TV 4K gebruikt de sensoren in de iPhone om de beeldkwaliteit van de tv aan te passen. Ook functioneert de aangepaste afstandbediening als Siri-spraakassistent. 

In het hart van de Apple TV 4K schuilt nu de A12 Bionic system-on-a-chip (SoC). Dat maakt het mogelijk om 4K-video’s op 60 Hz te streamen, dus bijvoorbeeld video’s met met de iPhone 12 Pro zijn gemaakt.

Nieuw is de optie om de beeldkwaliteit van de tv te kunnen bijstellen met behulp van de sensoren in een iPhone. Kleurechtheid en contrast zijn de belangrijkste eigenschappen die via de smartphone aan de Apple TV 4K worden doorgegeven.

De bijgeleverde afstandsbediening is ook verbeterd. Met een ronde klikbutton worden commando’s ondersteund en is het eenvoudiger om titels op het scherm te zoeken. De ingebouwde microfoon fungeert als Siri-spraakassistent. Hiermee kunnen zowel functies op de Apple TV als smarthome-apparaten worden aangestuurd.

Het basismodel van de Apple TV 4K met 32 GB opslag kost 199 euro, de variant met 64 GB kost 219 euro. Leveringen beginnen vanaf half mei.