Tik om te zoeken

Nieuw op Netflix: dubbele duim-omhoog

Video

Nieuw op Netflix: dubbele duim-omhoog

Netflix introduceert een nieuwe knop met twee duimpjes om abonnees nog betere aanbevelingen te kunnen geven.

De nieuwe functie wordt toegevoegd aan de bestaande Duim omhoog- en Duim Omlaag-functies. De dubbele duim-omhoog stelt kijkers in staat om aan te geven dat ze iets écht leuk vonden. Volgens Netflix is de nieuwe knop een veelgevraagde optie.

“Abonnees hebben nog nooit zoveel entertainmentopties gehad als nu,” zegt Christine Doig-Cardet, directeur productinnovatie en personalisatie-ervaringen bij Netflix. “Het is echt belangrijk om de series, films en genres te vinden waarvan je bent gaat houden. We willen Netflix de plek blijven maken waar het ’t makkelijkst is om iets te kiezen om te kijken.”

Netflix ruilde in 2017 het beoordelingssysteem met vijf sterren in voor het Duim omhoog en Duim Omlaag-systeem. Doig-Cardet zegt dat gebruikers het niet voldoende vonden om alleen aan te geven welke titels ze leuk en niet leuk vonden. De nieuwe knop moet abonnees daarom helpen nog genuanceerder te navigeren door de Netflix-bibliotheek van series en films.

Netflix is voortdurend bezig met het testen van nieuwe functies en tools die gebruikers helpen titels te vinden. Het bedrijf introduceerde een Top 10-rij in 2020, lanceerde een Play Something-functie in 2021, en rolde eerder dit jaar op grote schaal de mogelijkheid uit om de rij ‘Doorgaan met kijken’ op alle apparaten te bewerken.

De nieuwe dubbele duim-functie wordt in de komende weken wereldwijd uitgerold.

Bron: The Verge