Tik om te zoeken

Nieuw fonds voor Nederlandse game-industrie

Gaming

Nieuw fonds voor Nederlandse game-industrie

Meer dan 25 succesvolle Nederlandse gamemakers hebben een investeringsfonds voor de ontwikkeling van games van eigen bodem in het leven geroepen.

De gamemakers achter Midgame Fund hopen met hun geld, kennis en netwerk te kunnen teruggeven aan de Nederlandse game-industrie. Succesvolle games leiden volgens hen tot meer duurzame en onafhankelijke game studios.

Financiering meestal uit buitenland

De afgelopen tien jaar hebben Nederlandse gamemakers al diverse succesvolle games uitgebracht. Maar bij gebrek aan investeringsfondsen en overheidsondersteuning komt de financiering daarvoor bijna volledig uit het buitenland.

Gamemaker Adriaan de Jongh, initiatiefnemer achter Midgame Fund en maker van de hitgame Hidden Folks, vindt dat een gemiste kans.

De investeerders achter Midgame Fund zijn onder andere Rami Ismail, internationaal spreker en ambassadeur voor diversiteit in de game-industrie, Derk de Geus, mede-oprichter van Paladin Studios en voorzitter van de Dutch Games Association, en Herdjie Zhou, wiens game studio Lucky Kat in 2018 bezoek kreeg van Apple CEO Tim Cook.

Game-makers kunnen vanaf vandaag hun games pitchen naar Midgame Fund. Per game kan financiering worden aangevraagd voor bedragen tussen de 10.000 en 150.000 euro.

Bron: Emerce