Tik om te zoeken

Netflix wil ook verder in streaming gaming

Gaming

Netflix wil ook verder in streaming gaming

Nu de concurrentie in de videomarkt snel groeit, waagt Netflix zich ook aan streaming gaming. Het wil eind ’22 al een stevig portfolio hebben opgebouwd.

Mike Verdu NetflixMet de aanstelling van Mike Verdu (foto) als hoofd development heeft de streaminggigant een game-veteraan aan boord gehaald. Verdu was bij Facebook als vice-president Reality Labs verantwoordelijk voor games en werkte daarvoor bij game-ontwikkelaar Electronic Arts. Daar was hij verantwoordelijk voor titels als Plants vs. Zombies, De Sims en Star Wars: Galaxy of Heroes.

Groei Netflix onder druk

De stappen in gaming zijn voor Netflix noodzakelijk omdat het steeds meer terrein verliest in streaming video. De komst van onder meer Amazon Prime Video, Disney+ en HBO Max zetten de groei van Netflix onder druk, hoewel het aantal abonnees nog wel steeds toeneemt.

Netflix werkte al langer samen met gamebedrijven aan videoseries over games, waaronder The Witcher, Sonic the Hedgehog, Dota 2, Tomb Raider en Assassin’s Creed.

Ook in de snelgroeiende markt van podcasting probeert Netflix een positie in te nemen. Daarvoor stelde het onlangs N’Jeri Eaton aan, voormalig hoofd content van Apple Podcasts. De stappen in podcasting zullen vooralsnog neerkomen op podcasts waarin promotie wordt gemaakt voor de eigen ‘originals’, maar het is niet uitgesloten dat podcasting ook een andere rol gaat krijgen in de concurrentie met bijvoorbeeld Apple.