Tik om te zoeken

Netflix wil eind volgend jaar CO2-neutraal zijn

Video

Netflix wil eind volgend jaar CO2-neutraal zijn

Netflix wil eind 2022 helemaal CO2-neutraal werken, zowel bij het maken van series en films als bij het streamen vanuit data centers.

De streaminggigant deed de belofte in het ‘Environmental Social Governance’ rapport over 2020. Emma Stewart, de eerste duurzaamheidsfunctionaris van Netflix: “We verwachten volledig dat we in staat zullen zijn om dit doel te halen, ondanks dat die datum al snel in zicht is.”

Uit het bedrijfsrapport bleek ook dat de CO2-footprint van Netflix in 2020 1,1 miljoen metrische ton bedroeg, gelijk aan een stad met ongeveer 150.000 woningen. De voetafdruk daalde al wel in vergelijking met 2019, voornamelijk door vertraagde film- en serie-opnames vanwege de Covid-pandemie.

50 Procent uitstoot afkomstig uit producties

Netflix zegt dat 50 procent van de CO2-uitstoot afkomstig is van het maken van film en tv, gevolgd door bedrijfsactiviteiten (40 procent). Het streamen van content, via datacenter providers, is goed voor 5 procent van de uitstoot.

De emissiedoelstelling van het bedrijf is in lijn met de wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen van het akkoord van Parijs. Het bedrijf zegt dat het ernaar streeft om het “restant naar nul te brengen door middel van projecten die koolstof uit de atmosfeer halen”.

De emissiedoelstelling van Netflix is in lijn met de wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen van het akkoord van Parijs. Het bedrijf zegt dat het ernaar streeft om het “restant naar nul te brengen door middel van projecten die koolstof uit de atmosfeer halen”.

Laat in het vaststellen

De streamingdienst is betrekkelijk laat met het vaststellen van een nul emissie-doelstelling, in vergelijking met andere techbedrijven. Microsoft kondigde ruim een jaar geleden een plan aan om tegen 2030 koolstofnegatief te zijn. Facebook zegde kort daarna toe om binnen tien jaar op nul uit te komen, terwijl Apple beloofde om in 2030 100 procent koolstofneutraal te zijn voor de hele toeleveringsketen en voor alle producten.

Bron: Independent / Netflix
Beeld: amazonaws / The Logical Indian