Tik om te zoeken

Netflix wil delen wachtwoorden aanpakken

Backstage

Netflix wil delen wachtwoorden aanpakken

Netflix heeft er nooit een punt van gemaakt dat wachtwoorden tussen abonnees werden gedeeld, maar het overweegt nu toch een andere strategie. 

Samen met een testgroep onderzoekt het een nieuwe aanpak, waarbij bepaalde gebruikers worden gevraagd zich aan te melden voor een apart account als ze niet samen met de abonnee kijken.

Niet samenwonen? Dan eigen account

In de testfase krijgt de kijker deze melding: “Als je niet samenwoont met de eigenaar van dit account, heb je een eigen account nodig om te blijven kijken.” Volgens een woordvoerder houdt Netflix honderden tests per jaar met selecte groepen klanten. De proef leidt vooralsnog niet tot een verminderd ‘misbruik’ van wachtwoorden, verwacht de streamingdienst.

“Deze test is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen die Netflix-accounts gebruiken, daartoe geautoriseerd zijn”, meldt Netflix in een verklaring.

Een derde van abonnees deelt wachtwoord

Ongeveer 33 procent van alle Netflix-gebruikers deelt zijn wachtwoord met ten minste één andere persoon, aldus onderzoeksbureau Magid. Tot dusver deed Netflix niet veel aan het tegengaan van gedeelde wachtwoorden, omdat de sterke groei van het aantal abonnees en de aandelenkoers de zorgen over gederfde inkomsten compenseerden.

Bron: NBC