Tik om te zoeken

Netflix werkt aan nieuwe serie rond Pokémon

Geen categorie

Netflix werkt aan nieuwe serie rond Pokémon

Streamingdienst Netflix bereidt een nieuwe live-actionserie voor rond Pokémon, aldus het entertainmenttijdschrift Variety. Als schrijver wordt Joe Henderson genoemd, die ook verbonden is aan de populaire Netflix-serie Lucifer

Het project rond Pokémon zou gaan om een een live-action serie die verwant is aan de Detective Pikachu-film met Ryan Reynolds en Justice Smith die in 2019 werd uitgebracht.

Thuisbasis van meer Pokémon-shows

De stap om een originele Netflix Pokémon-serie te ontwikkelen ligt voor de hand omdat het streamingbedrijf de thuisbasis is van meerdere bestaande Pokémon-shows, waaronder Pokemon: Indigo League en Pokemon Journeys. Netflix is ook de weg ingeslagen naar meer live-action bewerkingen van anime-titels, waaronder Cowboy Bebop en One Piece live-action shows. In 2017 bracht het al een live-actionversie uit van de film Death Note.

Wereldwijd fenomeen

De Pokémon merchandising is sinds de lancering in 1995 uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. De franchise omvat nu onder meer verschillende televisieprogramma’s, films, videogames, een kaartspel, boeken en manga-strips. Op het front van live-action bewees Detective Pikachu een kassucces te zijn: de film bracht wereldwijd meer dan 430 miljoen dollar op bij een ontwikkelbudget van 150 miljoen dollar.

Bron: Variety