Tik om te zoeken

Netflix werkt aan animatieserie rond game Bioshock

Gaming

Netflix werkt aan animatieserie rond game Bioshock

Netflix bereidt een animatieserie voor rond de populaire game BioShock. Een paar jaar geleden strandde het plan voor een film op het budget, nu is er met ruim 200 miljoen abonnees voldoende dekking om een tv-serie te maken.

Games zijn een dankbare inspiratiebron voor Netflix, want er wordt ook al gewerkt aan tv-varianten van Tomb Raider, Splinter Cell en Cyberpunk 2077.

First-person shooter in parallelle werelden

De first-person shooter BioShock bestaat uit 3 verschillende games die zich afspelen in parallelle werelden. Het hoofdpersonage Jack belandt na een vliegtuigcrash in 1960 in de onderwaterstad Rapture. Dit blijkt een enorme metropolis waar net een burgeroorlog is beëindigd tussen de stichter Andrew Ryan en de vrijheidsstrijder Atlas. Jack blijkt een onwettige zoon van Ryan en door genetische manipulatie versneld ouder wordt en de geheime opdracht heeft Ryan uit te schakelen.

Het is nog niet duidelijk of het verhaal van de tv-serie dezelfde volgorde aanhoudt als in de drie games. Ook een tijdvak voor de release is nog niet bekend gemaakt.

Bron: Giant Freakin Robot