Tik om te zoeken

Netflix legt bijna half miljard neer voor rechten op Knives Out

Video

Netflix legt bijna half miljard neer voor rechten op Knives Out

Netflix legt ruim 450 miljoen dollar neer voor de rechten op Knives Out 2 en Knives Out 3, de twee vervolgen op het moordmysterie van 2019. De films brengen regisseur Rian Johnson en hoofdrolspeler Daniel Craig opnieuw bij elkaar.

De eerste Knives Out werd geproduceerd door Media Rights Capital. Het werd gedistribueerd door Lionsgate en scoorde 311,4 miljoen dollar op een productiebudget van 40 miljoen dollar. Rian Johnson werd genomineerd voor een Oscar voor het beste originele scenario.

Een van grootste rechtendeals ooit

Nu Netflix steeds meer concurrentie ondervindt in internationale streaming, is Knives Out een welkome nieuwe uitdaging om onderscheid te maken. In de afgelopen maanden zijn nieuwe uitdagers als HBO Max, Disney Plus en Apple TV Plus hard op weg om de dominantie van Netflix aan te vechten. De deal rond Knives Out is een van de grootste ooit voor de rechten op een filmserie.

Opnieuw speelt Daniel Craig zijn rol als privédetective Benoit Blanc. Volgens kenners geeft het het oogverblindende prijskaartje van de deal veel kans op nieuwe wereldwijde marketingmiljoenen.

Rian Johnson regisseerde eerder Star Wars: The Last Jedi, Looper en Brick. Hij heeft Knives Out voor ogen als een Agatha Christie-achtige whodunit. In een interview uit 2019 met Variety zei Johnson dat hij “…het geweldig zou vinden om elke paar jaar een nieuwe Knives Out te doen.”

De eerste film uit 2019 draaide om een excentrieke schrijver die in zijn huis wordt vermoord. Zijn geldbeluste familie komt onder verdenking te staan. De cast bestond toen uit Jamie Lee Curtis, Chris Evans, Ana de Armas, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, Lakeith Stanfield en Christopher Plummer.

Het is nog niet bekend of de films een bioscooprelease zullen krijgen naast de streaming-runs op Netflix.