Tik om te zoeken

Netflix lanceert boekenclub met Uzo Aduba

Video

Netflix lanceert boekenclub met Uzo Aduba

Netflix introduceert in samenwerking met Starbucks een eigen boekenclub met speciale aandacht voor boeken die als film of serie zijn gestreamd, zoals de Bridgerton-cyclus of The Queen’s Gambit.

Via Netflix Book Club krijgen lezers als eerste te horen over hun nieuwe favoriete boeken, films en verfilmingen van series, en krijgen ze exclusieve toegang tot het productieproces achter het omzetten van deze boeken van papier naar het tv-scherm.

Drievoudig Emmy Award-winnaar en ster van de hitserie Orange Is the New Black Uzo Aduba is gastvrouw van het nieuwe concept. Uzo kondigt maandelijkse boekselecties aan die op korte of langere termijn hun weg zullen vinden naar Netflix, en praat vanaf 16 november met cast, makers en auteurs bij een kopje koffie bij Starbucks in een nieuwe serie ‘Maar heb je het boek gelezen?’ Deze serie is live te volgen op het YouTube-kanaal Still Watching Netflix en het Netflix US Facebook-kanaal.

De eerste ‘keuze van de maand’ van de Netflix Book Club is Nella Larsen’s roman Passing, waarvan de verfilming vanaf 10 november bij Netflix is te zien. De film met in de hoofdrollen Tessa Thompson en Ruth Negga volgt het verhaal van twee zwarte vrouwen die kunnen doorgaan voor blank en ervoor kiezen om aan weerszijden van de ‘kleurlijn’ te leven in het New York van 1929.

Kijk hieronder naar een teaser van de Netflix Book Club: