Tik om te zoeken

Netflix koopt rechten documentaire Michael Schumacher

Video

Netflix koopt rechten documentaire Michael Schumacher

Netflix heeft de wereldwijde rechten gekocht van Schumacher, een documentaire over de Formule 1-legende en zevenvoudig wereldkampioen. Naast interviews bevat de documentaire niet eerder vertoond archiefmateriaal.

Schumacher toont gesprekken met de familie van de coureur, waaronder zijn vrouw Corrina, vader en broer, en met diverse prominenten uit de autosport, zoals Jean Todt, Bernie Ecclestone, Sebastian Vettel, Mika Häkkinen, Damon Hill, Flavio Briatore en David Coulthard.

De coureur was van 1991 tot en met 2006 en van 2010 tot en met 2012 actief in de Formule 1. Na zijn succesvolle carrière, waarin hij na 91 overwinningen en zeven wereldkampioenschappen alom werd gezien als de grootste Formule 1-coureur aller tijden, liep Schumacher na een skiongeluk in 2013 een ernstig hersenletsel op en herstelt sindsdien thuis in zijn Zwitserse woning.

Schumacher wordt op Netflix uitgezonden vanaf 15 september. De coureur maakte op die datum 30 jaar geleden zijn debuut in de Formule 1 bij Jordan. Later racete hij voor Benneton, Ferrari en Mercedes.

Bron: Deadline