Tik om te zoeken

Netflix houdt je slaap in de gaten

Video

Netflix houdt je slaap in de gaten

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je zit midden in een Netflix-marathon en je valt in slaap, het duurt te lang voordat het bericht ‘Kijk je nog?’ verschijnt en je verliest je favoriete show uit het oog.

Om kijkers te helpen bij de les te blijven, test Netflix een ‘slaaptimer’ voor smartphones die het streamen van een serie of film voor je stopt zodra je tijdens het kijken in slaap valt.

De nieuwe functie van de streamingdienst laat gebruikers bepalen hoe lang de app moet blijven draaien voordat hij wordt afgesloten.

De toevoeging van de slaaptimer is ook nuttig voor gebruikers die proberen om hun dataverbruik te besparen, of hun Netflix-schermtijd te beperken.

Zo vind je de Netflix-slaaptimer

De timer is momenteel alleen beschikbaar voor een beperkte gebruikers met een Android-smartphone.

Netflix-gebruikers met een Android-apparaat krijgen een update voor de app. Na het updaten zie je een timerpictogram in de rechterhoek van het scherm wanneer je iets bekijkt.

Zodra op het icoontje wordt geklikt, kunnen gebruikers kiezen om nog 15, 30 of 45 minuten door te kijken. Er is ook de optie om je gekozen programma af te maken.

Als je je Netflix-app bijwerkt en je ziet de timeroptie niet, betekent dit dat je apparaat geen deel uitmaakt van de test.

Er zijn nog geen details over of de kijktimer-functie op Apple-apparaten zou kunnen komen, of op tv-schermen.