Tik om te zoeken

Netflix experimenteert met betalen voor delen account

Video

Netflix experimenteert met betalen voor delen account

Netflix begint een test met de nieuwe functie ‘Voeg een huis toe’. Hiermee wil het voorkomen dat abonnees hun accounts delen met anderen buiten het eigen huishouden. 

Voor deze extra optie wordt 3 dollar gevraagd. De test loopt voorlopig in Argentinië, de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala en Honduras.

In deze testregio’s omvat elke Netflix-account één huishouden met toegang hebt tot Netflix op alle apparaten. Abonnees met een Basic Netflix-plan kunnen één extra huis toevoegen, Standard-gebruikers mogen tot twee extra huizen toevoegen en Premium-gebruikers kunnen tot drie extra huizen toevoegen.

‘Delen ondermijnt mogelijkheden tot investeren’

“Het is geweldig dat onze leden zo dol zijn op Netflix-films en -televisieshows dat ze die breder willen delen”, zegt Netflix-directeur productinnovatie Chengyi Long in een toelichting. “Maar het vandaag op grote schaal delen van accounts tussen huishoudens ondermijnt onze mogelijkheden om op lange termijn te investeren in onze service.”

Netflix zegt dat deze test een uitbreiding is op de vergelijkbare functie ‘Voeg een lid toe’ die het eerder dit jaar in Chili, Costa Rica en Peru lanceerde. Als onderdeel van deze test worden abonnees gevraagd om extra te betalen als ze de dienst delen met mensen buiten hun eigen huishouden. De functie stelt huishoudens in staat om maximaal twee “subaccounts” toe te voegen voor een bedrag dat lager is dan de kosten van de volledig geprijsde Netflix-service.

IP-adres en apparaat-ID’s

Netflix zei ook dat deze oplossing niet afhankelijk is van locatiegebonden gegevens, zoals GPS. In plaats daarvan maakt het gebruik van dezelfde informatie die het gebruikt om zijn service vandaag aan zijn eindgebruikers te leveren, waaronder een IP-adres, apparaat-ID’s en andere informatie over apparaten in het huishouden. Via deze methode kan Netflix controleren wanneer er aanhoudend delen plaatsvindt buiten een huishouden.

Het is nog niet bekend hoe lang de test in de Latijns-Amerikaanse landen duurt.