Tik om te zoeken

Netflix brengt vier nieuwe games uit in bestaande abonnementen

Backstage

Netflix brengt vier nieuwe games uit in bestaande abonnementen

Netflix voegt vier nieuwe games toe aan het assortiment. Dit volgt op de ambitie van de streamingdienst om naast video ook een groot aantal games uit te brengen binnen bestaande abonnementen. 

Drie van de nieuwe games zijn direct speelbaar, eind mei wordt het populaire kaartspel Exploding Kittens (foto) uitgebracht. In de adventure game Dragon Up moeten spelers naar draken zoeken om een koninkrijk te redden. De tweede nieuwe game is Townsmen: a kingdom rebuilt. Hierin beheren de spelers grondstoffen en geld om een middeleeuws stadje draaiende te houden. Daarnaast voegt Netflix Moonlighter toe, een avontuurlijk actiespel waarin een winkeleigenaar draken verzamelt in dungeons.

In Exploding Kittens trekken spelers een kaart uit een stapel in de hoop ze niet een kaart met een ontploffende kat kiezen. Medespelers zijn te ‘saboteren’ door slim om te gaan met kaarten die het spel tactisch beïnvloeden. In de Netflix-versie worden twee extra kaarten toegevoegd aan de oorspronkelijke set-up van het spel.