Tik om te zoeken

Netflix brengt 5 games uit voor Android en iOS

Backstage

Netflix brengt 5 games uit voor Android en iOS

Netflix zet een nieuwe stap in streaming: vanaf 3 november kunnen abonnees zonder extra kosten vijf mobiele games spelen op smartphones. De games hebben geen advertenties of in-app aankopen.

Afgelopen zomer begon Netflix al met het testen van eigen games in Polen, Spanje en Italië met games als Stranger Things 3, Shooting Hoops en Card Blast. De games zijn op een smartphone of tablet te openen via de games-sectie op de startpagina van de Netflix-app of via het tabblad games. Wanneer je een spel selecteert, kun je het downloaden uit de Google Play Store of de App Store, en het spelen via de Netflix-app.

De spellen worden standaard ingesteld op de voorkeurstaal in het Netflix-profiel van de abonnee. Wanneer een spel nog niet beschikbaar is in die taal, wordt het standaard in het Engels weergegeven. Sommige games zullen ook offline werken.

Iedereen met een profiel op een Netflix-account kan de games spelen zonder dat een apart abonnement nodig is. De games zijn echter niet beschikbaar op kinderprofielen. Gebruikers die een pincode hebben ingesteld om toegang tot profielen voor volwassenen te voorkomen, zullen hun code ook moeten invoeren om games te spelen.

Netflix zegt dat de eerste serie van vijf titels slechts het begin is van zijn ambities in streaming gaming. In september kocht het bedrijf gamestudio Night School Studio en ontwikkelt in samenwerking met hen nieuwe titels.

“Net als onze series, films en specials willen we games ontwerpen voor elk spelniveau en elke soort speler, of je nu een beginner bent of een levenslange gamer”, schreef Mike Verdu, Netflix vice president van game development, in een blogpost.

Bron: Netflix / Engadget