Tik om te zoeken

Netflix aast op streamen live sport

Backstage

Netflix aast op streamen live sport

Netflix wil zijn bereik vergroten met de uitzendrechten van live sportevenementen. De streamingdienst zou hebben geprobeerd om de streamingrechten van de Formule 1 in handen te krijgen.

Ook tennis en wielrennen staan op de wensenlijst, met onder meer de rechten op de WTA tennistour (vrouwen) en diverse wielerwedstrijden, aldus The Wall Street Journal. Om de steeds hogere kosten van sportrechten te omzeilen, zou de streamer hebben geboden op lagere competities. Zo wilde het de World Surf League kopen. De onderhandelingen liepen vast omdat de twee partijen het niet eens konden worden over een prijs.

Netflix volgt in deze strategie de stappen die andere streaming-concurrenten al eerder ondernamen. Zo heeft Amazon Prime Video de rechten op Thursday Night Football van de NFL, terwijl Apple TV+ en Peacock van Comcast vorig seizoen al de rechten kochten om  Major League Baseball-wedstrijden te streamen.

Van de ambitie om de Formule 1-races te streamen, is nog niet veel terecht gekomen; de rechten gingen in de VS naar ESPN,  onderdeel van Disney.

Bron: Wall Street Journal / BNR