Tik om te zoeken

Nederlandse serie Human Playground te zien in 193 Netflix-landen

Binnenkort

Nederlandse serie Human Playground te zien in 193 Netflix-landen

De zesdelige Netflix-serie Human Playground over unieke sporten in de wereld, wordt op vrijdag 30 september internationaal gelanceerd in 193 landen. De Nederlandse makers van het bedrijf Scenery werkten hierin samen met onder meer voice-over en Hollywoodster Idris Elba. 

De docuserie gaat over de herkomst en evolutie van de meest unieke sporten over de hele wereld, van eeuwenoude rituelen tot miljarden businesses. Human Playground duikt in de wereld van onder andere de unieke kamelenraces met robots in de Verenigde Arabische Emiraten, big wave surfen in Nazaré Portugal en adelaarjagen in Kyrgyzstan. De makers streken ook neer in Friesland waar fierljeppen, beter bekend als polsstokverspringen, een traditionele sport is.

Regisseur Tomas Kaan: “Ik wist dat we iets te pakken hadden toen we besloten ‘spel’ als lens te gebruiken om onszelf als de spelende mens te onderzoeken. Alleen had ik van tevoren niet kunnen bedenken hoeveel kanten dit verhaal in zich heeft. Al die geuren en kleuren, emoties en culturen. Bloed en zweet dat tegen de lens spatte. Human Playground was op elke manier een onvergetelijk avontuur.”

Producent Isidoor Roebers: “Na vier jaar lang onder allerlei omstandigheden draaien in 25 landen tijdens een pandemie, zijn we enorm trots op het eindresultaat van deze serie. De gedachte dat deze serie straks over de hele wereld is te zien via Netflix, voelt nu nog onwerkelijk.”

De serie wordt later dit jaar ook op de grootste Chinese streamer Youku gelanceerd, waarmee Human Playground meer dan 1 miljard mensen kan bereiken. Het is de eerste Nederlands geproduceerde documentairereeks die wereldwijd lanceert op Netflix.

Bekijk hieronder de trailer: