Tik om te zoeken

Nederlandse misdaadthriller The Takeover bij Netflix

Binnenkort

Nederlandse misdaadthriller The Takeover bij Netflix

Vanaf 1 november brengt Netflix de Nederlandse misdaadthriller The Takeover, met o.m. Holly Mae Brood en Frank Lammers in de hoofdrollen. 

Als de ethische hacker Mel Bandison een poging tot datadiefstal onschadelijk maakt bij een hightech zelfrijdende bus, legt ze daarmee onbedoeld een internationaal crimineel netwerk plat. Opeens staat Mels leven op z’n kop. Ze wordt achtervolgd door criminelen, maar daarna ook door de politie omdat er een deepfake video opduikt waarop ze een moord pleegt. Mel kan niet meer naar huis en wordt gezocht in een stad waar op elke straathoek een camera hangt.

Ze duikt onder bij Thomas Deen, een mislukte blind date van een tijdje terug. Als ze ook hier opgespoord wordt, trekt ze Thomas per ongeluk mee in haar vlucht. In een poging haar onschuld te bewijzen, zoekt Mel haar oude mentor Buddy Benschop op in België. Terwijl Mel en Thomas een wankele vriendschap uitvechten, ontrafelt Buddy het probleem.

Mels enige kans om zich vrij te pleiten, ligt in het hol van de leeuw. Ze moet terug naar Rotterdam. Terug naar de zelfrijdende bus waar met geavanceerde gezichtsherkenning de basis is gelegd voor de fake video die haar nu verdacht maakt. Met camera’s die haar overal bespieden en met politie en criminelen op haar hielen, lijkt dit een onmogelijke taak.

The Takeover is geproduceerd door Fiction Valley. Andere rollen zijn voor Géza Weisz, Whalid Benmbarek, Susan Radder en Noortje Herlaar.

Bekijk hieronder de trailer: