Tik om te zoeken

Nederlanders delen massaal streaming-accounts

Video

Nederlanders delen massaal streaming-accounts

Meer dan 60 procent van de Nederlanders deelt een abonnement op een streamingdienst met anderen. Dat blijkt uit een onderzoek door Veronica Superguide en Ipsos. Vooral in het oosten van het land is delen populair.

Vier op de tien Nederlanders kijken dagelijks naar een titel van een streamingdienst. Van deze groep zegt 63% gebruik te maken van een gedeeld account. Bij jongeren onder de 25 is dat percentage zelfs 78%. In het zuiden van het land wisselt ongeveer de helft van de streamingkijkers de inloggegevens uit.

Tests met waarschuwingen

Netflix maakt eerder dit jaar bekend het delen van accounts te willen aanpakken omdat volgens eigen onderzoek ruim een derde van de abonnees de inlog deelt. In diverse landen worden tests gedaan waarin kijkers een waarschuwing krijgen om accounts niet te delen met mensen die niet tot het eigen huishouden behoren. Eerder deed Netflix niet veel aan het tegengaan van gedeelde wachtwoorden, omdat de sterke groei van het aantal abonnees en de aandelenkoers de zorgen over gederfde inkomsten compenseerden.

Uit het Veronica-onderzoek bleek ook dat Netflix nog altijd de populairste streamer is, gevolgd door Disney+ en Videoland. De langste bingewatch-sessie ligt op gemiddeld ruim 6 uur en onder jongeren zelfs op bijna 8 uur.

Bron: Veronica Superguide