Tik om te zoeken

Nationaal Formule-1 examen bij Netflix

Backstage

Nationaal Formule-1 examen bij Netflix

Netflix organiseert bij de start van het nieuwe seizoen van de serie Formula 1: Drive to Survive een nationaal examen over de populaire autosport. Nieuwkomers en fans krijgen op social media vragen waarmee zij hun kennis over de regels van Formule 1 kunnen testen.

Daarna kunnen zijn zich opgeven voor het nationaal Formule 1 examen op Circuit Zandvoort waar ze onder begeleiding van Robert Doornbos en Shelly Sterk in de racewereld stappen. Deelnemen kan vanaf nu via de social kanalen van Netflix of via deze site.

Net als in de realiteit komt na het theorie-examen het praktische aspect aan bod. De grootste fans worden daarom op 10 maart uitgenodigd op Circuit Zandvoort om deel te nemen aan het praktisch examen.

Hier worden zij bijgeschoold in de laatste ins en outs van de Formule 1 door voormalig autocoureur Robert Doornbos en Formule-1 liefhebber Shelly Sterk. Hier zijn diverse Formule 1-elementen te beleven, zoals een pitbox training, simulatierace en track walk. De winnaars krijgen de kans om in een GP1 race auto te rijden.