Tik om te zoeken

Microsoft verlaagt gamestore-tarief naar 12%

Gaming

Microsoft verlaagt gamestore-tarief naar 12%

Microsoft verlaagt het tarief voor het plaatsen van games in de Windows Store van 30% naar 12%. De daling gaat in per 1 augustus en lijkt een directe aanval op de dominantie van Steam.

Microsoft hoopt dat het meer ontwikkelaars naar de Windows Store kan lokken door Steam te onderbieden. “Een duidelijk, ongebonden inkomstenaandeel betekent dat ontwikkelaars meer games naar meer spelers kunnen brengen en daar meer commercieel succes uit kunnen halen,” aldus Matt Booty, hoofd van Xbox Game Studios, in een blogbericht.

Microsoft volgt Epic Games met de nieuwe strategie om de druk op Valve Corporation, eigenaar van Steam, op te voeren. Hoewel nog steeds marktleider, is Valve al veel krediet verloren bij spelontwikkelaars en uitgevers. Uit een recente enquête bleek dat slechts 3% van de deelnemers het eens was met de 30/70 verdeling die in de industrie wordt gebruikt.

Platforms als Google Play en de Epic Games Store hebben dit probleem aangepakt door de fee te verlagen na een bepaald bedrag aan inkomsten of door in sommige gevallen helemaal te schrappen. Steam voert een soortgelijk programma nadat gamesoftware meer dan $10 miljoen omzet heeft opgeleverd, maar het heeft nog steeds een van de duurste overeenkomsten voor het delen van inkomsten.