Tik om te zoeken

Microsoft laat games eerst uitproberen vóór download

Gaming

Microsoft laat games eerst uitproberen vóór download

Microsoft wil Xbox-spelers games eerst laten uitproberen voordat ze worden gedownload. Met de nieuwe functie zijn games direct te streamen via de Xbox Cloud Gaming (xCloud)-services. 

De nieuwe optie maakt deel uit van een plan om xCloud meer te integreren in Xbox-consoles en in de Xbox-app op Windows-pc’s. “Later dit jaar zullen we cloudgaming direct toevoegen aan de Xbox-app op pc’s en meerdere functies toevoegen, zoals ‘uitproberen voordat je downloadt'”, zegt Kareem Choudhry, hoofd van cloudgaming bij Microsoft.

Handig bij lancering day one-games

Het gebruik van xCloud om Xbox-spelers snel met games kennis te laten maken voordat ze zijn gedownload, is vooral handig zijn bij de lancering van day one-games. Met games die groter zijn dan zo’n 100GB, duurt het vaak lang om titels te downloaden als dit al niet vooruit is gepland en een game bijvoorbeeld vóór de lancering is voorgeladen.

“Op dit moment zijn wij het enige platform dat games tegelijkertijd op console, pc en cloud levert”, aldus Phil Spencer, hoofd Xbox van Microsoft. “Anderen brengen consolegames pas jaren later naar pc, waardoor mensen niet alleen consolehardware moeten kopen, maar ze nog eens moeten betalen om een game op pc te kunnen spelen.”

Bron: The Verge