Tik om te zoeken

Miniserie Margrete Queen of the North op MyLum

Streamingtips

Miniserie Margrete Queen of the North op MyLum

Miniserie Margrete Queen of the north - MyLum (3)

Vanaf 9 september kunnen liefhebbers van historische drama´s genieten van de miniserie Margrete Queen of the North op MyLum. Je wordt meegenomen naar de intriges die zich afspelen achter de dikke kasteelmuren in het Scandinavië van 1402. Koningin Margrete heeft bereikt wat een man nooit eerder is gelukt. Ze heeft Denemarken, Noorwegen en Zweden samengebracht in een vreedzame unie, die ze regeert via haar jonge, geadopteerde zoon Erik. De vrede wordt echter geteisterd door vijanden, die samenzweren om Margrete uit het veld te slaan.

Scandinavische grootmacht

Margrete Queen of the North vertelt het verhaal van één van de machtigste vrouwen in de Europese geschiedenis. Koningin Margrete heeft vrede gesticht tussen Denemarken, Noorwegen en Zweden. Terwijl ze bouwt aan een Scandinavische grootmacht, spant een groep vijanden tegen haar samen in een meedogenloos complot.

Een meeslepend historisch verhaal, geregisseerd door Charlotte Sieling, één van de meest geprezen regisseurs van Denemarken (Borgen, The Killing, The Bridge en Homeland). Met Trine Dyrholm als een overtuigende, geteisterde koningin Margrete en een rol voor Jakob Oftebro, die ook Agent Hammilton speelt.

Vanaf 9 september op myLum en 27 september op dvd.

Klik hier voor de trailer.