Tik om te zoeken

Maan, Lee Towers en Concertgebouworkest lanceren remix voor Magnum

Video

Maan, Lee Towers en Concertgebouworkest lanceren remix voor Magnum

Maan, Lee Towers en het Koninklijk Concertgebouworkest lanceren een nieuwe versie van de klassieker I Can See Clearly Now, geremixt in opdracht van ijsmerk Magnum. De artiesten en het orkest werkten voor de eerste keer samen met als resultaat een remix van het nummer dat Lee Towers in 1982 uitbracht.

Lee Towers voelt het als een grote eer dat er een remix wordt gelanceerd van zijn beroemde hit: “Ik heb nooit durven dromen dat mijn nummer nog eens zou worden uitgebracht en dan ook nog eens in combinatie met Maan en het Koninklijk Concertgebouworkest. Met deze remix brengt Magnum diverse generaties bij elkaar in goede harmonie. Ik vind het heel bijzonder en ben trots op het resultaat.”

Muziek als universele taal

I Can See Clearly Now werd in 1982 een hit in Nederland door de vertolking van Lee Towers (76), bekend van zijn gouden microfoon en excentrieke brillen. Maan is met haar 25 jaar een van de meest gevierde Nederlandse artiesten. Zij zette Nederlandse muziek bij de jonge doelgroep op de kaart door haar mix van pop, r&b en hiphop. “We vertegenwoordigen alledrie verschillende muziekstijlen en het is tof om te zien hoe dat samenkomt in één nummer. Samen hebben we laten zien dat muziek een universele taal is en generaties met elkaar verbonden kunnen worden, door hen een muzikale klassieker te laten (her)ontdekken. Ik ben blij dat Magnum ons samen heeft gebracht en heb genoten van het hele proces”, vertelt Maan.

Geïnspireerd op de klassieke Magnum Almond brengt het ijsmerk dit jaar de Magnum Remix uit: de Magnum Almond in een nieuw jasje, gedipt in twee lagen krakende chocolade. Tijdens het jaarlijkse Magnum feest was het thema dan ook ‘classics remixed’. Het hoogtepunt van de avond was de muzikale remix van I Can See Clearly Now door de combinatie van Maan, Lee Towers en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Bekijk hieronder de remix: