Tik om te zoeken

Luistertip: Troostgerechten – Juke.nl

Streamingtips

Luistertip: Troostgerechten – Juke.nl

In de podcast Troostgerechten gaat Lonneke Bijman de keuken in met mensen die moedig genoeg zijn om levensingrijpende gebeurtenissen te delen. Het is de tweede podcast onder de vleugels van The Cast, een initiatief van Talpa Network om podcastmakers te helpen bij het realiseren van hun creatieve idee.

Eerder dit jaar werd de eerste podcast, De H van Hetero van Luuk Dresen en Solange Dekker gelanceerd. In Troostgerechten maakt Lonneke samen met haar gast het ultieme comfortfood-gerecht en praat ze met hen over een periode in het leven die hen heeft getekend. De podcast bestaat uit vijf afleveringen en is maandelijks te beluisteren via JUKE.nl en alle andere podcastplatformen.

Margôt Ros en Noraly Beyer

In de podcast gaat Lonneke samen met onder anderen actrice Margôt Ros en presentatrice Noraly Beyer de keuken in om hun favoriete troostgerecht samen te stellen. Welk moeilijke gebeurtenis in hun leven heeft hen gevormd? En welk gerecht biedt hen op zulke momenten comfort en troost?

Verlangen naar een bepaald gerecht

Lonneke Bijman: “Toen ik in 2018 met een hersenschudding maanden thuis op bed zat haalde ik veel troost uit het luisteren naar podcasts. Je kunt uit veel dingen troost halen, bij vrienden of familie, maar ook uit films en series, muziek of gerechten. Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Ik denk echter dat we allemaal wel herkennen dat we verlangen naar een bepaald gerecht wanneer we verdrietig zijn of het moeilijk hebben. Dit is voor mij het uitgangspunt geweest voor deze podcast en ik had nooit verwacht dat daar zulke bijzondere en mooie gesprekken uit zouden voortvloeien. Ik waardeer ontzettend dat mijn gasten hun persoonlijke troostgerechten met mij hebben gedeeld, maar vooral hun persoonlijke verhalen. Ik hoop dat dit ook als inspiratie, of troost, kan dienen voor mijn luisteraars”.