Tik om te zoeken

Luisterrijke kunst van IKEA en Sonos

Audio

Luisterrijke kunst van IKEA en Sonos

Sonos en IKEA introduceren een nieuwe wifi-speaker in de vorm van een schilderij met verwisselbare panelen. De speaker wordt geleverd met een wit of zwart paneel met daarop een grafisch ontwerp dat geluid tot uitdrukking brengt.

Al eerder werkte de meubelgigant samen met Sonos aan de ontwikkeling van een slimme tafellampspeaker en een boekenplankspeaker.

Het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerpen van de nieuwe Symfonisk-speaker was dat het product gezien kan worden als een kunstwerk. De nieuwe schilderijlijst kan worden ingevuld met twaalf verwisselbare kunstpanelen. “Daardoor past de speaker bij verschillende soorten kunst in huis en bij elk interieur: van een abstract design met geometrische figuren tot een paneel met verfspatten,” aldus IKEA.

De schilderijspeaker gebruikt wifi om verbinding te maken met een smartphone en de Sonos-app. Ook kan het nieuwe product worden gekoppeld met andere Sonos-speakers in de kamer.

De Symofonisk-schilderijlijst met wifi-speaker is vanaf half juli te koop bij IKEA voor een adviesprijs van 179 euro. De verwisselbare panelen zijn vanaf 1 september online los verkrijgbaar via IKEA.nl en kosten tussen de 15 en 30 euro per stuk.