Tik om te zoeken

Luisteren én lezen met nieuwe Storytel e-reader

Audio

Luisteren én lezen met nieuwe Storytel e-reader

Storytel brengt een eigen e-reader op de Nederlandse markt. Voor een vast bedrag per maand kunnen boeken onbeperkt worden gelezen én beluisterd.

Bijzonder aan de Storytel Reader is dat beide mogelijkheden zijn te combineren. Onderweg in de auto kan worden begonnen met luisteren naar een boek, om het thuis verder te kunnen lezen waar het luisteren is gestopt. Na Zweden, Denemarken, Finland en IJsland is Nederland de vijfde markt waar de Reader wordt gelanceerd.

Ruth de Jager, Country Manager Storytel, is blij met de toevoeging van de Reader: “Storytel wil van de wereld een creatieve plek maken met geweldige verhalen, die door iedereen geluisterd en gedeeld kunnen worden, altijd en overal. Dankzij het grote gebruiksgemak verrijkt de Storytel Reader de royale bibliotheek van meer dan 300.000 luisterboeken en e-books.”

Storytel zegt de verhalen met deze reader dichterbij de doelgroep te brengen. Uit een onderzoek van GFK (Trends in digitale media) uitgevoerd onder ruim 1300 Nederlanders bleek dat 17% het afgelopen jaar een luisterboek geluisterd te hebben en ruim 35% van de deelnemers een e-book had gelezen. In de eerste vijf maanden van dit jaar werden 115% meer e-books gelezen door Nederlanders in de Storytel app, dan dezelfde periode van 2020.

De Storytel Reader meet 17 x 11,7 x 0,87 cm en beschikt over een verlicht en energiezuinig 6 inch HD scherm. Hierbij is de warmte of koelte van de achtergrondverlichting zelf in te stellen. Met de Bluetooth-functie is verbinding te maken met een draadloze koptelefoon of luidspreker, maar de reader beschikt ook over een 3.5mm earphone jack. De batterij gaat na opladen een aantal weken mee. In het 8GB geheugen zijn ongeveer 3000 boeken op te slaan. Dit kunnen ook externe bestanden, zoals ePub files.

De Storytel Reader is vanaf vandaag te koop bij Coolblue voor € 129. Zowel bestaande abonnees als niet-abonnees krijgen bij aankoop van de Reader twee maanden gratis Storytel.