Tik om te zoeken

Luisterboeken Storytel nu ook via Spotify

Audio

Luisterboeken Storytel nu ook via Spotify

Storytel gaat een samenwerking aan met Spotify voor het publiceren van luisterboeken. In de loop van dit jaar kunnen Storytel-abonnees hun account koppelen met dat van Spotify.

De samenwerking met Spotify zorgt voor een groter bereik van de Storytel-bibliotheek. Consumenten die zich aanmelden voor een Storytel-abonnement zijn daardoor niet meer uitsluitend aangewezen op het eigen platform van de luisterboeken-uitgever.

500.000 luisterboeken in 25 markten

“Storytel biedt op dit moment wereldwijd meer dan 500.000 luisterboeken aan in 25 markten,” zegt Jonas Tellander, oprichter en CEO van Storytel. “Door samen te werken met Spotify worden luisterboekervaringen en auteurschappen gemakkelijker toegankelijk voor onze klanten, terwijl we ook de mogelijkheid zullen aanboren om nieuw publiek te bereiken dat nu al op Spotify zit, maar het voordeel van luisterboeken nog niet heeft ervaren.”

“Het is Spotify’s doel om het enige platform te zijn voor alle audio: muziek, podcasts, live gesprekken, en nu via deze samenwerking, ook audioboeken,” aldus Courtney Holt, Spotify’s Global Head of Studios. “Door gebruik te maken van het Spotify Open Access Platform kan Storytel zijn premium aanbod leveren met behulp van Spotify’s platform, terwijl het toch de regie behoudt over de relatie met het eigen publiek.”