Tik om te zoeken

Lachgaskoning Deniz strijdt voor een beter leven

Video

Lachgaskoning Deniz strijdt voor een beter leven

Videoland brengt vanaf vrijdag 4 februari de 3-delige documentaire Lachgaskoning Deniz – The Afterparty. Deniz Üresin is de lachgaskoning van het uitgaansleven, maar wil zijn lucratieve handel stoppen wanneer hij de gevolgen van lachgas onder ogen krijgt.

Lange tijd verdient Deniz veel geld met de legale verkoop van lachgas, maar is hij zich niet bewust van de gevaren en gevolgen hiervan. Het geld stroomt binnen en zijn aanzien binnen het uitgaansleven stijgt. Als Hamza, zijn beste vriend en medegebruiker, plotseling overlijdt in zijn slaap en andere gebruikers ernstig ziek worden door lachgas wil Deniz zijn leven beteren. Wie wil hij zijn ten opzichte van zijn vriendin en familie in Turkije en Nederland?

Dwangsom en demonen

De strijd met de demonen uit zijn verleden, met een dwangsom van 1 miljoen euro en met de vraag ‘hoe nu verder?’, worden blootgelegd in de driedelige Videoland-documentaire. Deniz komt onder andere in de gevangenis terecht en vertelt over zijn turbulente jeugd.

De documentaire maakt deel uit van de Videoland Academy. De regie is in handen van Marthe Naber Heuer en de documentaireserie is geproduceerd door Totem Media. Regisseur Marthe Naber Heuer: “De strijd van Deniz om gezonder te willen leven als koning van het uitgaansleven is een interessante ontwikkeling waar veel jonge mensen zich in zullen herkennen. Dat hij worstelt met zijn imago en identiteit vind ik iets heel menselijks en het is mooi om te zien dat hij zijn gedrag wil veranderen voor zijn familie en zijn overleden beste vriend Hamza. Ik hoop dat kijkers gaan inzien dat een gekleurde lachgas ballon niet zo onschuldig is als het lijkt.”