Tik om te zoeken

KPN lanceert Fifa Road to Goat op Youtube

Gaming

KPN lanceert Fifa Road to Goat op Youtube

KPN gaat in het nieuwe YouTube-format Fifa Road to Goat op zoek naar de Greatest Of All Time binnen de eDivisie en E_Oranje community. In de serie worden zes talenten getest op fysiek, entertainment, mentaal, vaardigheden en kennis.

Raoul de Graaf (FC Roelie en Bankzitters) en Koen Weijland (bondscoach van E_Oranje) zoeken de ultieme FIFA-fan. Volgens de makers gaat het om het totaalplaatje, “want een echte GOAT is naast een goede gamer een fantastische entertainer en kan ook met een echte bal uit de voeten”.

Verlengstuk van bestaande partnerships

“Esports en gaming zijn de snelst groeiende sportcommunities in de wereld”, aldus Mark Versteegen, directeur sponsoring bij KPN. “Met ons supersnelle 5G- en glasvezelnetwerk is KPN hét netwerk van gamend Nederland. ‘KPN Road to GOAT’ is een verlengstuk van onze bestaande partnerships met de KPN eDivisie en E_Oranje van de KNVB. Het is daarnaast een prachtige uitbreiding op het succesvolle KPN YouTube Format ‘Legends of Gaming’ en onze steun aan het Nederlandse Rocket League Team dat zich eerder deze week kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Tokyo.”

Uitbreiding op Legends of Gaming

Volgens KPN is het nieuwe format een uitbreiding op het andere Youtube-format Legends of Gaming. Michael Nap, head of content bij format-ontwikkelaar DentsuAchtung zegt dat de beste manier om gamers online te bereiken is door echt waarde toe te voegen aan hun belevingswereld. “Ze prikken feilloos door merken heen die proberen met een one-off een wit voetje te halen. KPN bouwt al jaren aan zijn geloofwaardigheid binnen het gamingdomein met Legends of Gaming en is daardoor een van de weinige merken die op een authentieke manier zo’n serie online kan zetten.”

De serie is wekelijks te zien op het Youtube-kanaal van KPN en op Beleef KPN. Kijk hieronder naar de eerste aflevering: